Total Pageviews

08/04/2012

Harry turer


Hei
Er nå tilbake etter en pause. Har ikke hatt inspirasjonen men etter å ha lest aviser i det siste  hvor det  snakkes om alle disse nordmennene som reiser over til Sverige for å handle billig kom den jammen sigende iver meg igjen.

Når man leser det som står i pressen kan får man en anelse  om en smule nedlatenhet ovenfor de som valfarter til nabolandet for å hamstre både tørt og vått og dermed sparer flere tusen kroner på hver butikk man er innom i stedet for å støtte vår egen handelsstand som sliter med å overleve.

Det er vel ikke helt riktig at all handel i Norge sliter, det er jo noen som gjør det bra, veldig bra! Men dette skyldes jo vår egen politikk om hvordan myndighetene forvalter parkerings regler og hvor man ønsker å plasserer de store kjøpesentrene, det har litt med hendelen selv også? Som gjerne vil hjem tilmiddag klokken 16.30. Dette er nok ett større problem enn å glane stygt på (lands)svikerne som velger å reise over grensen når det er noen offentlige fridager i Norge som de  ikke har i Sverige…

Sant skal sies at de som benytter seg av Harry turer gjør ikke fordi de elsker Sverige og vil svikte våre egne, nei, her gjør man en nødvendig innsats  på å få litt mer ut av det som er igjen i lommeboka etter at den Norske stat har vært innom med sin effektive støvsugeren og  hentet skatter og avgifter og i multiplum hvis man nærmer seg bilhold, alkohol eller andre type produkter som i Norge ansees dom luksus men i andre land som nødvendighet eller dagligdags. Moms på 25% lukter faktisk av grådighet spør du meg… Det er en fjerdedel av hver eneste krone man bruker (på det som er igjen etter at man har forsynt seg av lønna!)

Man må dra på smilebåndet når vår kjære Liv Signe Navarsete oppfordrer til å ”hugsa å handla heime” for det er viktig for å beskytte lokalforretningene. Det hadde kanskje vært bedre om hun brukte sine ressurser på å gjøre handelen ”heime” litt mer tilgjengelig i konkurranse med Svenskene for å demme opp mot folkevandringen.

Jeg kan ikke unngå å sveipe innom samferdsel når jeg er i gang, for her er det snakk om å forsyne seg med begge hendene . Jeg kan garantere om noen andre enn staten hadde funnet på disse innkrevings strategiene vill man blitt arrestert for landeveis røveri.

Må avslutte på en positiv tone, Norge er ett av verdens rikeste land en allikevel vrir man pengene ut av sine landsmenn. Kunne det være en tanke å tenke på nytt? Ved å senke moms og avgifter vil  nordmenn handle mere hjemme, det vil ikke være så attraktivt å reise til  søta bror og da blir det mer handel på den lokale butikken og mer penger på staten (mindre penger men flere).
God påske

No comments:

Post a Comment